Grill recept Csirke
Grill csirke:
40 főre |
|
||
Hozzávalók | 5 | csirke, konyhakészen, kb. 1,2 kg. | |
0,33 l | sörösdoboz | ||
60 ml | olivaolaj | ||
fűszermixhez: | 6 evőkanál | friss kakkukfű feldarabolva | |
3 evőkanál | Hagymagranulátum (vagy sülthagyma) | ||
2 evőkanál | örölt paprika | ||
1 evőkanál | cukor | ||
2 evőkanál | fokhagymagranulát | ||
Bors a darálóból | |||
Tengeri só | |||
Elkészítés | |||
A fűszermixhez minden hozzávalót mozsárban jól összedolgozni. | |||
Variáns 1 “szárnyastartó”: | |||
A csirkét olivaolajjal beolajozni és bedörzsölni kívül/belül a fűszermixxel. | |||
A kinyitott sörösdobozt a szárnyastartóba helyezni, és a csirkét ráhelyezni. | |||
kb. 1 órát indirekt grillezni. | |||
Variáns 2 “Weber Style szárnyastartó”: | |||
A csirkét olivaolajjal beolajozni és a fűszermixxel kívül és belül bedörzsölni | |||
A sört a Weber Style szárnyastartó középső gyűrűjébe adni. | |||
A befűszerezett csirkét rárakni és kb. 1 órát grillezni. | |||
Variáns 3 “Sülthústartó kosár”: | |||
A csirkét olivaolajjal beolajozni és a fűszermixxel kívül és belül bedörzsölni | |||
A befűszerezett csirkét behelyezni és kb. 1 órát grillezni. | |||
Variáns 4 “forgónyárs”: | |||
A csirke belsejébe 1-2 teáskanál tengeri sót adni. | |||
A forgás közben a só egyenletesen eloszlik a húsban | |||
és kívül is, a bőrön érezhető lesz. | |||
Ez gondoskodik egy összehasonlíthatlan ízvilágról, és egy ropogós bőrről. | |||
Előkészítési idő: | 15 perc | ||
Grillezés: | indirekt, közepes hőmérséklet, 180°C | ||
Grillezési idő: | kb. 1 óra | ||
Eszközök: | szárnyastartó, Weber Style szárnyastartó, sülthústartó, forgónyárs | ||
Tipp a forgónyárshoz: | |||
Ez minden szárnyassal működik (pl: egy fácánnal is) | |||
A bőr alá helyezhet némi szalonnát, belül sózza és egy kicsit borsozza. | |||
A hasába helyezhet egy kis vajat, almadarabot, szilvát is. | |||
A fácán már 45 perc után kész, és csodálatosan szaftos! |