Grill recept Csirke

Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!
+ Szállítás rakodás díja a szállítási cím függvényében részletek itt
Cikkszám: recept_2

Grill recept Csirke

Grill csirke:

40 főre  

Hozzávalók 5 csirke, konyhakészen, kb. 1,2 kg.
0,33 l sörösdoboz
60 ml olivaolaj
fűszermixhez: 6 evőkanál friss kakkukfű feldarabolva
3 evőkanál Hagymagranulátum (vagy sülthagyma)
2 evőkanál örölt paprika
1 evőkanál cukor
2 evőkanál fokhagymagranulát
Bors a darálóból
Tengeri só
Elkészítés
A fűszermixhez minden hozzávalót mozsárban jól összedolgozni.
Variáns 1 “szárnyastartó”:
A csirkét olivaolajjal beolajozni és bedörzsölni kívül/belül a fűszermixxel.
A kinyitott sörösdobozt a szárnyastartóba helyezni, és a csirkét ráhelyezni.
kb. 1 órát indirekt grillezni.
Variáns 2 “Weber Style szárnyastartó”:
A csirkét olivaolajjal beolajozni és a fűszermixxel kívül és belül bedörzsölni
A sört a Weber Style szárnyastartó középső gyűrűjébe adni.
A befűszerezett csirkét rárakni és kb. 1 órát grillezni.
Variáns 3 “Sülthústartó kosár”:
A csirkét olivaolajjal beolajozni és a fűszermixxel kívül és belül bedörzsölni
A befűszerezett csirkét behelyezni és kb. 1 órát grillezni.
Variáns 4 “forgónyárs”:
A csirke belsejébe 1-2 teáskanál tengeri sót adni.
A forgás közben a só egyenletesen eloszlik a húsban
és kívül is, a bőrön érezhető lesz.
Ez gondoskodik egy összehasonlíthatlan ízvilágról, és egy ropogós bőrről.
Előkészítési idő: 15 perc
Grillezés: indirekt, közepes hőmérséklet, 180°C
Grillezési idő: kb. 1 óra
Eszközök: szárnyastartó, Weber Style szárnyastartó, sülthústartó, forgónyárs
Tipp a forgónyárshoz:
Ez minden szárnyassal működik (pl: egy fácánnal is)
A bőr alá helyezhet némi szalonnát, belül sózza és egy kicsit borsozza.
A hasába helyezhet egy kis vajat, almadarabot, szilvát is.
A fácán már 45 perc után kész, és csodálatosan szaftos!