Grill recept -Steak
Steak lapos hátszínből Chili-szósszal
40 főre |
|
||
Hozzávalók: | 25 (à 220 g) | Steak lapos hátszínből, zsírkarimával | |
előkészítve | |||
Natúrsó őrölt (a darálóból) | |||
Fűszerolaj: | 5 ág | rozmaring, szártalanítva | |
5 ág | kakukkfű, szártalanítva | ||
5 ág | zsálya, szártalanítva | ||
4 teáskanál | egészbors, fekete | ||
10 | Fokhagymagerezd felaprítva | ||
1/16 l | Olivaolaj | ||
szószhoz: | 3 | Hagyma finomra vágva | |
10 | Paradicsom, finomra kockázva | ||
3 | zöld Paprika, finomra kockázva | ||
6 | Chilipaprika (csípős), finomra vágva | ||
180 ml | víz | ||
9 evőkanál | olivaolaj | ||
6 evőkanál | frissen facsart citromlé | ||
3 evőkanál | Vörösborecet | ||
némi | Ketchup | ||
Só és bors (a darálóból) | |||
Elkészítés: | |||
A fűszerolajhoz minden hozzávalót jól összemixelni a botmixerrel. | |||
A Steakeket a fűszerolajos bepácolás után légmentesen lezárva egy műanyag zsákba | |||
legalább egy órát hagyjuk pácolodni és többször forgassuk meg őket a pácban. | |||
Minden összetevőt keverjünk össze a Chilidip-hez és végül ízesítsük sóval és borssal. | |||
A steakek oldalanként kb. 3-4 percig (a vastagságtól függően) | |||
angolosra grillezzük, amíg egy szép grilljelölést nem kap. | |||
Ezután pihentessük legalább addig a Steaket, amennyi ideig grilleztük. | |||
(6-8 perc) | |||
A Steakhez tálaljuk fel a Chiliszószt köret helyett. | |||
Előkészítés: | 15 perc és legalább 1 óra pácolási idő | ||
Grillezés: | direkt, magas hőmérséklet (200 C) | ||
Grillezési idő: | 6-8 perc + pihentetés 6-8 perc | ||
Eszközök: | Digitalis hőmérő a maghőmérséklet ellenőrzéséhez (48°C) |