Grill recept -Steak

Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!
+ Szállítás rakodás díja a szállítási cím függvényében részletek itt
Cikkszám: recept_3

Grill recept -Steak

Steak lapos hátszínből Chili-szósszal

40 főre  

Hozzávalók: 25 (à 220 g) Steak lapos hátszínből, zsírkarimával
előkészítve
Natúrsó őrölt (a darálóból)
Fűszerolaj: 5 ág rozmaring, szártalanítva
5 ág kakukkfű, szártalanítva
5 ág zsálya, szártalanítva
4 teáskanál egészbors, fekete
10 Fokhagymagerezd felaprítva
1/16 l Olivaolaj
szószhoz: 3 Hagyma finomra vágva
10 Paradicsom, finomra kockázva
3 zöld Paprika, finomra kockázva
6 Chilipaprika (csípős), finomra vágva
180 ml víz
9 evőkanál olivaolaj
6 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál Vörösborecet
némi Ketchup
Só és bors (a darálóból)
Elkészítés:
A fűszerolajhoz minden hozzávalót jól összemixelni a botmixerrel.
A Steakeket a fűszerolajos bepácolás után légmentesen lezárva egy műanyag zsákba
legalább egy órát hagyjuk pácolodni és többször forgassuk meg őket a pácban.
Minden összetevőt keverjünk össze a Chilidip-hez és végül ízesítsük sóval és borssal.
A steakek oldalanként kb. 3-4 percig (a vastagságtól függően)
angolosra grillezzük, amíg egy szép grilljelölést nem kap.
Ezután pihentessük legalább addig a Steaket, amennyi ideig grilleztük.
(6-8 perc)
A Steakhez tálaljuk fel a Chiliszószt köret helyett.
Előkészítés: 15 perc és legalább 1 óra pácolási idő
Grillezés: direkt, magas hőmérséklet (200 C)
Grillezési idő: 6-8 perc + pihentetés 6-8 perc
Eszközök: Digitalis hőmérő a maghőmérséklet ellenőrzéséhez (48°C)