Engedje be a napfényt kültéri árnyékolón keresztül!

A napfényről az emberek többségének csupa pozitív élmény jut eszébe, mert az egy olyan dolog, ami a testünket és a lelkünket is feltölti. Ki ne szeretne napfényben fürdőzni? Azonban ahogy más esetekben is, jóból is megárthat a sok. A forró nyári időszakban különösen fontossá válik az, hogy milyen kültéri árnyékolókat választunk annak érdekében, hogy otthonunk továbbra is kellemes és komfortos maradjon.

Rengeteg szempontot kell figyelembe venni mielőtt döntenénk. Az esztétikai megjelenés az egyik ilyen, hiszen hosszú távon szeretnénk használni ezeket a kültéri megoldásokat. Emellett viszont elengedhetetlen, hogy funkcionálisan is teljes mértékben ellássa a feladatát.

 

Hogyan érdemes elhelyezni a kültéri árnyékolókat?

Attól függően, hogy milyen megoldásokat választunk, gondolkozhatunk az épülethez kapcsolódó szerkezetekben, illetve akár olyan megoldásban is, ami az épületbe van integrálva. Amennyiben utólagos megoldásról van szó, akkor előfordulhat, hogy az épülettől teljes mértékben függetlenül kell megoldani a terasz árnyékolását. Ilyenkor egészen más eshetőségek kerülnek szóba.

webáruházban megtalálható árnyékolók, pergolák és napvitorlák minden bizonnyal megoldást jelenthetnek a nap elleni védelemre. A különböző árnyékolómegoldásokat akár kombinálhatjuk is egymással az optimális megoldás érdekében. A legfőbb szempont minden esetben a védelem. Ahhoz, hogy hosszú távon használhassuk a kültéri árnyékolókat, javasolt például olyan textíliájú termékeket választani, melyek minősítettek. Egy jó minőségű termékkel akár jobb eredményt érhetünk el, mint a naptejek által nyújtott  UV- sugárzás elleni védelem.

 

Milyen kültéri árnyékolók közül választhat?

Amennyiben szeretnénk az épülethez kapcsolni az eszközt, választhatjuk például a fából vagy az alumíniumból készült pergolákat. A szerkezet felépítésének köszönhetően létrehozhatunk egy olyan technikát, ami kifejezetten légiesnek tűnik, és rendkívül elegáns hatást keltünk vele.

Ha pedig az épülettől különálló szerkezetként szeretnénk megoldani az árnyékolást, akkor választhatja a napvitorlákat vagy esetleg a napernyőt használatát is. Érdemes ezekből a már korábban említett, jobb minőségű textíliával ellátott változatokat választani, így nemcsak egy “egyetlen nyári” megoldás lesz.

A pergolák is megépíthetőek akár teljesen különálló szerkezetként. Sőt, ezeknek akár olyan kivitele is elképzelhető, mely akár oldalról is védett, így nagyobb védelmet nyújt például egy hirtelen jött nyári zápor esetén.

Válassza ki a megfelelő terméket!

Az építkezési szokások és az igények sokban átalakultak az utóbbi néhány évtizedben. Egyre elterjedtebb a nagy üvegfelületek és az óriási ablakok használata. Előszeretettel alkalmazzák a nagy teraszajtókat is azzal a céllal, hogy még inkább összekössék az otthonban lévő külső és belső tereket. Szívesen engedjük be napfényt az otthonunkba, hiszen jó hatással van a hangulatunkra, különösen akkor, amikor már rövidebb ideig élvezhetjük a napsütötte órák számát.

A nyári időszakban azonban okozhatnak némi bosszúságot ezek az elemek, hiszen megfelelő árnyékolás nélkül rengeteg hőt csapdáznak be a napsugarakból. Azonban ha hatékony kültéri árnyékolástechnikai megoldásokat választunk, akkor felvehetjük a harcot a hőséggel is.

Ha bizonytalan abban, hogy melyik lehetne az Ön számára a legjobb megoldás, kérjen tanácsot munkatársainktól! Biztos lehet benne, hogy nálunk rátalál az igazira!