Gerendavázas kerti medencék

A gerendavázas kerti medencék az egyik legnépszerűbb termékeink. Gyönyörű kidolgozásuk, természetközeli élményt sugárzó megjelenésük már önmagában hívogató, és arra sarkallja az embert, hogy most azonnal építsen egy ilyen szerkezetet. Emellett Weka gyártónk neve garanciát jelent a magas minőségre és a részletes műszaki tartalomra.

Az alábbiakban változatos kialakítású kültéri gerendavázas kerti medencéinket tekintheti meg, amelyek mind rendelkeznek egy induló alapcsomaggal. Kiegészítőink kategóriájában további alkatrészeket, eszközöket vásárolhat. A felszíni medencék számos előnnyel rendelkeznek, amelyekről lentebb olvashat.

Mind a(z) 7 találat megjelenítve

Ha a kerti medence építése mellett döntünk

Mindenki számára a nyári szabadságolás a várva várt pihenés ideje, és sokan szeretnek ilyenkor egy-egy hetet tengerpart mellett eltölteni. Azonban a nyarak hazánkban egyre hosszabbak és egyre melegebbek, így felmerülhet az igény arra, hogy a kertes házzal rendelkezők egy saját házi strandot kialakíthassanak maguknak, ahol bármikor és bármennyi ideig csobbanhatnak. És ez az álom nincs is olyan messze a valóságtól.

Webáruházunk gerendavázas kerti medencéi elhozzák otthonába a tengerparti fürdőzés hangulatát. Ugyan nem a végtelen tenger látványával, de egy tetszőleges alakú és méretű, úszásra és lubickolásra teljes mértékben alkalmas házi medencével. Gerendákból készült kialakításával, csodás formatervezésével messzemenőkig beleillik bármilyen kert dizájnjába, ráadásul masszív, tartós építmény.

 

A felszíni gerendavázas kerti medencék előnyei

Ha végül arra az elhatározásra jutunk, hogy szeretnénk állandó lehetőséget biztosítani kertünkben a fürdőzésre, akkor a következő lépés annak eldöntése, hogy süllyesztett vagy felszíni medence építésébe fogjunk. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, de talán ezek egy kicsit a felszíni medence javára billentik a mérleget.

A legfontosabb tudnivaló, hogy a süllyesztett medence kiépítése hatalmas méretű alapozómunkával jár, ugyanis nagy méretű területen kell eltávolítani a földet, kiásni az árkot, és létrehozni a megfelelő oldaltámasztást. Ez nem csupán sokkal nagyobb fizikai munkával, hosszabb idővel, hanem magasabb költségekkel is jár.

Ily módon, ha valaki egy talaj vizesedésre hajlamos területen él, nem javasolt számára az ilyen medence építése. Egy felszíni medence magas talajvízszint esetén is könnyen megépíthető.

 

Gyermekes családoknak különösen ajánlott

Minden medencénél elsődleges a magas fokú biztonság megléte. A süllyesztett medencéknél fennáll a veszélye, hogy főleg a kisebb gyerekek egy óvatlan pillanatban belepottyannak a vízbe. Egy magas falú felszíni típusnál ritka az ilyesmi, hiszen ott először a kialakított lépcsőfeljárónál fel kell menni az emelvényre, és onnan lehet merülni egyet a medencében.

Előfordulhat, hogy néhány év után költözik a család. Egy süllyesztett medencét sajnos nem lehet magunkkal vinni, viszont a gerendavázas kerti típusok könnyen szétszerelhetőek, csomagolhatóak, szállíthatóak, így az új helyen ugyanolyan gyorsan felépíthetőek.

 

Medence melletti hűsölés

Az biztos, hogy egy tengerparti fürdőzés élményét semmi sem adhatja vissza, de a felszíni medencével elviselhetőbbé tesszük a forró nyári hétköznapokat, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a napsugarak melegen tartják a víz hőfokát akár hetekig is.

A gyerekek hosszú nyári szünetében a nagyobbak már egyedül lubickolhatnak, és egy kerti medence megoldást jelent mindazokra a napokra, amikor nincs lehetőség strandra ellátogatni. Mi sem kellemesebb annál, mint egy fárasztó nap után csobbanni egyet a kertben, vagy csak hűsölni a szép faépítmény mellett.