Finn szaunák

Ebben a kategóriában gyűjtöttük össze azokat a finn szaunákat, melyeket Ön is egyszerűen telepíthet otthonában. Ezzel könnyen megteremtheti egy mindennap elérhető wellnessélmény lehetőségét. Nem is kérdés, hogy micsoda előnyökkel jár az, hogy az otthonunkban élvezhetjük a finn szauna jótékony hatásait. 

Azonban mielőtt döntést hozna arról, hogy pontosan milyen finn szaunát választ, érdemes lehet áttekinteni a lehetőségeket, és megkeresni a válaszokat a legfontosabb kérdésekre.

1–16 termék, összesen 17 db

Válasszon a kész finn szaunák közül!

Ennek a terméktípusnak az a legnagyobb előnye, hogy az elkészült szerkezetet csak be kell illeszteni abba a térbe, ahol ki szeretnénk alakítani az otthoni szaunázás lehetőségét. Bár a méretek és a formák adottak, számos lehetőség közül választhat. Termékkínálatunkban biztosan megtalálhatja azt, ami az Ön otthonába is egyszerűen beilleszthető, és a megfelelő paraméterekkel rendelkezik.

Ne bajlódjon a szaunaépítéssel, hiszen a kész szaunáknak köszönhetően számos nehézségtől kímélheti meg magát. A jelentős termékkínálatnak köszönhetően nem éri hátrány amiatt, hogy nem egyedi méretre készülnek, illetve azzal sem kell bajlódni, hogy milyen kályhát és alapanyagokat válogasson össze.

Nincs arra vonatkozó szabályozás, hogy egy épületen belül hová lehet elhelyezni a finn szaunát. Azonban érdemes alaposan átgondolni, hogy hova szánjuk, hiszen az ideális körülményekhez szükséges néhány műszaki feltétel megléte.

 

Az infra és a finn szauna közötti legfontosabb különbségek

Attól függően, hogy mi a célunk a szaunázással, vagy az egyik, vagy a másik típus lehet tökéletes választás számunkra. Azt kell eldöntenünk például, hogy mennyi időt szánunk rá, illetve azt, hogy hányan szeretnénk használni. Többedmagunkkal vagy esetleg magányosan szeretnénk végezni ezt a pihentető tevékenységet?

A finn szauna, valamint az infrakabin között jelentős különbségek vannak. Mindkettő izzasztó hatással bír, és ezáltal javítja közérzetünket és az egészségi állapotunkat, ugyanakkor az a mód, ahogyan kifejtik hatásukat, teljes mértékben eltér.

Az infrakabinban azt tapasztalhatjuk meg, hogy bár a test felmelegszik, ehhez képest a levegő csak kisebb mértékben, körülbelül 45-65 Celsius-fok közé melegszik. A finn szaunában ezzel szemben a levegőt melegítjük fel egy szaunakályha segítségével, így a hőmérséklet elérheti a 70-100 Celsius-fokos hőmérsékletet, egy relatív magas páratartalom mellett.

A használati időt tekintve is vannak különbségek, a finn szaunát lehetőség szerint egyszerre 10-15 percig, de akár egymást követően két-három alkalommal is használhatjuk. Míg az infrakabinban egy alkalommal akár 30 percet is eltölthetünk.

 

Milyen jótékony hatásait tapasztalhatjuk meg a finn szaunának?

A finn szaunában töltött idő alatt extrém magas hőmérsékletű és párás környezetben vagyunk. Ennek eredménye pedig az, hogy a testünkben szétáramlik a frissesség érzése, amennyiben illóolajakat is alkalmazunk, így gyorsan szabaddá válnak a légutak.

A szaunában töltött időre lényegében tekinthetünk úgy, mint egy sokkterápiára. Hiszen a melegben való üldögélést a hidegvizes merülés vagy a zuhany követi. Ezeknek a szélsőségeknek a változása pedig egyértelműen sokkoló hatással van a szervezetünkre.

Ennek köszönhetően beindulnak olyan folyamatok, melyek serkentik a vérkeringésünket, illetve rugalmasabbá teszik a kötőszöveteinket. Továbbá regenerálják az ereket is. A rendszeres szaunázástól erősödik a szívünk, és a téli időszakban nagyon fontos, hogy növeli az ellenálló képességünket.

Tegyen Ön is az egészségesebb hétköznapokért, válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő finn szaunát!