Infraszaunák

Az infraszaunák jelentik az alternatív megoldást azok számára, akik egyrészt nem szeretnének a tradicionális finn változat 80-100 Celsius fokos melegében izzadni, másrészt, akiknek valamilyen orvosi szakvélemény miatt ellenjavallt a forró levegőben való, akár néhány perces ottlét is. Ezek a modellek biztosítják, hogy alacsonyabb hőfokon akár hosszabb ideig is élvezzük méregtelenítő hatásukat.

Webáruházunkban különböző méretű és formatervezésű termékeket találhat, amelyek lehetővé teszik az önálló beltéri beépítést vagy egy kültéri szaunaház részeként való megjelenítést is. Amennyiben ezektől eltérő elképzelése van, bátran keresse kollégáinkat, akik segítenek egyedi ötletei megvalósításában!

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Az infraszaunázás színre lépése

Szerencsére a szaunázás kultúrája már hazánkban is sok éve jelen van, és a hagyományos, magas hőfokú finn modellek révén épült be a köztudatba. Mára már rendkívül kiszélesedett a wellness élmények palettája, amelyet webáruházunk szauna építési lehetőségei is remekül példáznak. A tradicionális változatot az infraszauna megjelenése követte. Sokszor halljuk ezt a kifejezést, mint alternatív gyógymódot, hiszen egy alacsonyabb hőfokú helyiségben érhetjük el ugyanazokat a méregtelenítő hatásokat.

Bármely típusra essen a választás, rengeteget teszünk ezzel a módszerrel az egészségünkért. Az őszi, téli, tavaszi hónapokban a vitaminpótlás és egyéb egészségmegőrző tevékenységek hasznos kiegészítője az infraszaunázás is.

 

Mikor indokolt inkább az infra változat beépítése?

Az infraszauna hőmérséklete 40-60 Celsius fok között mozog, azaz egyáltalán nem tűzforró, így nem terheli meg szervezetünket, és az élményt is tovább élvezhetjük, mint a hagyományos modellek esetében. Ezért elmondható, hogy egy kíméletesebb, ugyanakkor hatékony megoldással állunk szemben, ha az egészségünk megóvásáról van szó.

Ennek az építménynek a működésének megértéséhez ismernünk kell a kifejezést. Az “infra” szó azt jelenti, hogy valami “alatt”, “alatti”. Ez tehát a látható színtartomány alatti infravörös spektrumú fénynyalábot jelöli, amely révén a méregtelenítés megvalósul a szervezetünkben. Ellentétben a kültéri napsugárzással, az infraszaunának nincs semmiféle káros sugárzása vagy egészségünket veszélyeztető hatása.

 

Az infraszaunák típusai

Az egyes infraszaunák eltérhetnek egymástól teljesítményben, formatervezésben. Kérhet Ön olyan kialakítást, hogy a sarokba kerüljön, ha azt kívánja meg az adott helyiség alaprajza, vagy dönthet az ajtó nyitásának irányáról is, hogy jobbos vagy balos legyen. Méretben kérhetők egy, két vagy több személyes változatok. Szinte mindegyik összeállítás digitális vezérléssel felszerelt, és az összes összeszerelési anyaggal és képes útmutatóval együtt szállítjuk házhoz.

Különleges megoldás a kombinált építményünk, melyben lehetőség van a hagyományos finn módszer alkalmazására is, amelyet a szaunakályha tesz lehetővé. A berendezéseink minden szükséges elektronikát tartalmaznak, és ülőpaddal együtt kerülnek szállításra.

 

Az infraszaunázás jótékony hatásai

Mivel ez a rendszer alacsonyabb hőmérsékleten dolgozik, nem terheli meg annyira a szervezetet, és hosszabb ideig, akár 30 percet is el lehet benne időzni. Tökéletes immunerősítést jelent az ősztől tavaszig terjedő hónapokban, amikor szükségünk van még plusz energiákra. A terápia csökkenti a vérnyomást, ugyanakkor erősíti a vérkeringést.

Az infravörös fény bejut a bőr mélyebb rétegeibe is, ezáltal megelőzi a betegségeket. Akik szív- és érrendszeri betegségek miatt nem élvezhetik a finn szaunázást, azok számára kitűnő alternatívát nyújt ez a gyógymód. Az infraszaunában feltöltődhetünk, pihenhetünk és kikapcsolódhatunk, miközben az egészségünk megóvásáért is sokat teszünk.