Szaunakályhák

Akik ezeket az oldalakat olvassák a megfelelő szaunakályhák kiválasztásáról és beszerzéséről, vélhetőleg már eljutottak az építés megtervezéséig. A szaunák lelkét, azaz a meleget a kályhák adják, így nagyon fontos, hogy milyen típust építünk az adott helyre. A szaunába az izzadásért, a méregtelenítésért megyünk, így ha nem megfelelő teljesítményű kályha kerül a beltérbe, könnyen lehet, hogy nem érjük el egészségünk javítása érdekében a kívánt hatékonyságot.

Az alábbiakban a webáruházunkban kapható különféle teljesítményű elektromos készülékeket mutatjuk be, részletes műszaki leírással, hogy Ön is könnyebben tudjon választani!

Mind a(z) 9 találat megjelenítve

Kültéri vagy beltéri berendezés

A tradicionális finn szaunázás alapvetően kültéri, hiszen az izzasztó meleg után fürdenek meg a finnek a hideg tavakban vagy éppen a hóban. De Finnországban is éppúgy találunk már számtalan beépített változatot a házakban, hiszen a hideg dézsafürdőzés vagy egyszerűen csak egy hűsítő zuhanyzás úgy is megoldható. Kinek mi a szempont, és melyek az ingatlan lehetőségei, az alapján tud választani szaunaházat, illetve hozzá fűtési megoldást is.

A kültéri szaunázásnak mindenképpen megvan egy különleges hangulata, ezt nem szabad elfelejteni, főleg, ha a ház ablaka valamilyen festői kilátást tár elénk. Aki viszont beltéri típust szeretne, mindenképpen nézesse át alaposan ingatlanának az elektromos rendszerét, hogy a megfelelő teljesítményű kályha kerüljön beüzemelésre.

 

Kész szaunaházak vagy egyedi építés?

Ha megvan a választás, hogy kint vagy bent, akkor jöhet a következő kérdés, hogy kész építményeket válasszunk vagy egyedileg rakjuk össze. Webáruházunk szaunaház kínálata minden eshetőségre felkészült, így akár kültéri, akár beltéri, akár kész építményeket kíván megvásárolni, nálunk megteheti, széles választékkal állunk leendő vásárlóink rendelkezésére. Amennyiben a megadott fotókon szereplő változatoktól valamilyen eltérőt szeretne megvalósítani, mi attól sem zárkózunk el, sőt! Segítünk, hogy ötleteit közösen valósággá alakítsuk át.

A kész házakon belül is különféle méreteket, kialakítást és belső elrendezést lehet találni, illetve vannak olyan kialakítások, amelyek kompletten tartalmazzák a fűtési berendezéseket is és vannak, amelyek nem, így biztosítva a választás lehetőségét, ha valaki a megadottól eltérő fűtőtestet szeretne beszereltetni.

 

Elektromos vagy fatüzelésű szaunakályhák

Webáruházunkban megtalálhatja a fatüzelésű és elektromos kályhákat is, ez utóbbiakat különféle teljesítményben. Amennyiben Ön a fatüzeléses változat mellett teszi le a voksát, mindenképpen konzultáljon szakemberrel.

Az e-kert.hu több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársai nálunk azt tanácsolják Önnek, hogy a fatüzelésű kályha vásárlása esetén okvetlenül szerezze be hozzá a teljes gyári kiegészítő elemeket is, azaz a füstcsöveket, a födémátvezető szigetelt elemet, a gyári kéménytechnikát, a hővédő panelt, a szikrafogó tálcát, stb., melyekkel együtt építse meg Ön a finn szaunáját a biztonságos üzemeltetés érdekében, vagy válassza inkább az elektromos kivitelt.

A választást minden esetben nagymértékben befolyásolja, hogy hány m2-es az az alapterület, amelyet be kívánunk fűteni. Az is szempont, hogy csak egy szaunát vagy egy komplett szaunaházat építünk-e. Képeinkre kattintva minden esetben elolvashatja a részletes műszaki paramétereket, köztük azt is, hogy az adott kályha teljesítménye hány m2-es alapterület megfelelő hőfokra való felmelegítését biztosítja. Ha további kérdései maradnak még ezek után is, bátran keresse kollégáinkat, hívjon minket elérhetőségeinken!