Napvitorlák

Változó környezetünk életre hívta olyan árnyékolástechnikai megoldások bevezetését, mint a napvitorlák, amelyek a korábbi megszokott, kisebb területek lefedése mellett már azok sokszorosát is képesek árnyékolni. Szemben a napernyőkkel, a napvitorlák kimondottan a nagy alapterületű kertek, kültéri medencék, akár kerti tavak árnyékolását is tudják biztosítani, beleértve kerti bútoraink védelmét is. 

Ráadásul több napvitorla is felszerelhető egyidejűleg, ezáltal még inkább növelve a lefedett területet, hiszen rögzítésük megoldott. Az alábbiakban napvitorláink és napernyőink kínálatából válogathat, kérdés esetén pedig keresse kollégáinkat!

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Legfőbb cél a napsugárzás elleni védelem!

Akár egy kis erkélyen, nagyobb teraszon vagy kertben szeretnénk eltölteni szabadidőnket, napjaink időjárásának változásai életre hívták a nagyfokú napsugárzás elleni védelem szükségességét. Vigyáznunk kell a napozás mennyiségével és a balkon vagy udvar méretének megfelelően választhatunk a kisebb vagy nagyobb árnyékolástechnikai megoldások közül.

Ebben a kategóriában a napernyők és napvitorlák kerülnek bemutatásra. Webáruházunkban azonban a legkülönfélébb megoldásokkal is találkozhat, így nézzen körül a különféle árnyékolók, valamint a pergolák, pavilonok, lugasok, szaletlik menüjében is, ahol különféle formatervezésű és alapanyagokból készült építményekkel találkozhat. Attól függően, hogy mi a célja az árnyékolónak, válassza ki az otthonához és igényeihez leginkább passzoló megoldást!

A napernyő és napvitorla abban mindenképpen közös, hogy véd a napsugárzás káros UV-sugarai és minimális eső ellen. De a nagy felhőszakadások egyik anyagnak sem tesznek jót, ráadásul a napernyőt el is viheti a szél, így mindenképpen ajánlatos ez utóbbit összecsukni, a napvitorlát leszedni, ha tisztában vagyunk vele, hogy hamarosan le fog szakadni az ég.

 

Mikor állítsunk fel inkább napernyőt?

A napernyők számtalan helyen felhasználhatók. Ha egy kis balkonunk vagy teraszunk van, és az olyan fekvésű, hogy napközben odasüt a nap, akkor is jól jöhet egy napernyő. Akik kertes családi házzal rendelkeznek, azok pedig egyértelműen nagy hasznát fogják venni, mert kedvük szerint állíthatják fel, és tehetik az adott bútor közelébe.

Vendéglátóhelyek is nagy előszeretettel alkalmazzák ezt a nyári kiegészítőt, és biztos mindenki hálás, amikor a kedvenc ebédjét egy árnyékos helyen tudja elfogyasztani. De láthatunk napernyőket strandokon, medencék mellett, számtalan helyen. Ami a közös mindegyikben, hogy csak egy kisebb terepet fednek be vele.

 

Amikor egyértelműen a napvitorlák beszerzése mellett döntünk

A napernyőkkel szemben a napvitorlák módot adnak sokkal nagyobb felületek árnyékolására. Ez azt jelenti, hogy nagy, kerti bútorokkal teli teraszok, medencék, akár kerti tavak nap elleni védelmét is tudjuk napvitorlákkal biztosítani. Nem kell félnünk attól, hogy a napvitorla elszáll, felborul, hiszen tégla falakhoz és telepített feszítő póznákhoz is kifeszíthető.

A napvitorlának az a különlegessége, hogy kertünk többszörösét is képes lefedni. Ez megoldható egyrészt egy nagyobb méretű napvitorla alkalmazásával vagy pedig több azonos méretű napvitorla egymás mellé való szerelésével. Méretben választható háromszög vagy négyszög alakú napvitorla, így bármilyen alakú felület árnyékolását tudja biztosítani.

Webáruházunkban különféle kerti kiegészítőket, bútorokat is talál, valamint belátásgátló kerítéseket is, ha nem szeretné, hogy a kíváncsi szomszédok a kerti medencéjét nézegessék. A kerti faházaink is nagyon hasznos elemek, ha az udvari szerszámait, gépeit, sporteszközeit, a gyerekek kültéri játékait egy saját tároló helyiségbe szeretné elpakolni.