MEDENCÉK Gerendavázas kerti medence

Ebben a kategóriában összegyűjtöttük azokat a prémiumminőségű gerendavázas kerti medencéket, melyek rövid időn belül akár az Ön kertjében is összeállíthatóak. Közös jellemzőjük, hogy kültéri termékként olyan gyerekbarát műszaki paraméterekkel készültek, melyek a kisgyermekes családok életterébe is beilleszthetőek.

Válogasson a gerendavázas kerti medencék és a különböző kiegészítők közül! Hozzon létre kertjében egy saját strandot, hogy a forró nyári napokon bármikor élvezhesse a medencézés előnyeit! Azonban ahhoz, hogy megteremtsük az otthoni medencézés élményét, ajánlott időben elkezdeni a tervezést, és átgondolni a lehetőségeket.

Mikor ajánlott elkezdeni a medence tervezését?

Sokak számára furcsa és meglepő, de érdemes már a téli időszakban elkezdeni a tervezést, illetve a leendő medence helyének előkészítését. Így válhat biztosítottá az, hogy mire beköszöntenek a meleg nyári napok, már rövid határidővel megtörténhessen a kivitelezés, és élvezhesse a medence nyújtotta előnyöket.

Több esetben is előfordul, hogy csak tavasz végén, nyár elején kezdünk el gondolkodni azon, hogy milyen jó lenne egy saját, gerendavázas kerti medence. Ilyenkor azonban már sokkal nehézkesebb a megfelelő határidőre történő anyagbeszerzés, illetve a különböző szolgáltatók kapacitásai is le vannak kötve.

A webáruházunkban található gerendavázas kerti medencék ilyenkor alternatívát jelenthetnek. Ugyanis a felszín feletti kialakításnak köszönhetően építésük gyorsan megoldható, egyszerűen kivitelezhető.

 

A gerendavázas kerti medence létesítésének lépései

Ennek a típusú medencének a telepítése szinte gyerekjáték, mivel nem igényel jelentős földmunkákkal járó előkészületeket. Ettől eltekintve ugyanolyan fontos, hogy megfelelően legyen előkészítve a terep. Egy olyan terület álljon rendelkezésre, ahol biztonságosan felállítható a szerkezet. Ennek egyik legfontosabb része, hogy az alapozás kivitelezése szakszerűen történjen meg. Legfőképpen a megfelelő rétegrenddel és vastagságban szükséges azt kivitelezni, ehhez érdemes igénybe venni szakember segítségét.

A gerendavázas kerti medencék esetében fontos, hogy minden esetben sík felületre kezdjük meg a felépítésüket. Amennyiben sikerül vízszintes területet kivitelezni, úgy biztosítottá válik, hogy hosszú évekig hiba nélkül működtethetőek.

Azt, hogy pontosan mennyi ideig tart a kivitelezés és a beüzemelés, leginkább attól függ, hogy milyen egyéb kiegészítőkkel akarjuk felszerelni a medencénket. Ezek beszerelése is azonban csak néhány nap többletmunkával jár. A tervezésnél viszont érdemes ezzel is számolni.

 

Kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott a talajfelszín feletti kerti medence

Számos előnye van annak, hogyha ezt a kialakítást választjuk, hiszen olcsóbbak lesznek a kivitelezési munkák. Megspórolhatjuk azt a többletmunkát, melyet a földbe süllyesztett medence kialakításához elvégzendő földmunkák jelentenének. Nem kell olyan váratlan meglepetésekkel számolnunk, mint a magas talajvízszintek okozta bosszúság. Csak arra van szükség, hogy kialakítsuk a megfelelő sík felületet.

Kisgyermekes családok esetében azért is nagyon kedvelt ez a megoldás, mert biztonsági szempontból megbízhatóbb. A kialakítás sajátosságainak köszönhetően kisebb eséllyel tudnak a gyerekek beleesni. Sok szülő számára ez pedig egy olyan fontos szempont a medence választása során, ami elengedhetetlen. Így nemcsak a strandolás lehetősége adott, hanem biztonságban élvezhetjük a nyári napsütést és az otthoni medencézést.