Árnyékoló pergolához

Az árnyékoló pergolához az egyik legegyszerűbb és leguniverzálisabb árnyékolástechnikai eszköz, amely minden környezetben megállja a helyét. Legyen szó szimplán csak a kerti bútorok árnyékolásáról, amikor a szabadban tartózkodunk, vagy egy gyümölcsökkel befuttatott lugas létrehozásáról. De akár kerékpárokat, szemeteseket, dobozokat is tárolhatunk alattuk. Készíthetünk belőle egy négyévszakos kocsibeállót vagy felállíthatjuk rendezvényekhez.

A funkciótól függően érdemes végigböngészni a kínálatunkat, majd kiválasztani a legmegfelelőbbet. A fotókat részletes műszaki tartalommal egészítettük ki, ami minden árnyékoló esetében megtalálható.

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

Tartós megoldás az év minden időszakában

Nem is gondolnánk, de a pergolák szinte egyidősek az ókori civilizációk kialakulásával, ugyanis a régi korok embere is szeretett a szabadban tartózkodni. Az árnyékolás céljából már hamar rájöttek az emberek a pergolák készítésének szükségességére, és régen főleg gyümölcsösök, lugasok felfuttatására szolgált, amely funkció a mai napig megmaradt.

Kezdetben csak fából épített változatokat készítettek, amely mára természetesen kiegészült más anyagokkal, kínálatunkban a könnyű alumínium fémvázas szerkezetek is megtalálhatók. 

Az árnyékoló pergolához történő kiválasztását nagymértékben befolyásolja, hogy milyen méretű és elrendezésű, valamint funkciójú pergolát szeretnénk felépíteni akár magánszemélyként, akár a vállalkozás részeként.

 

Változatos árnyékolástechnikai megoldásokból válogathatunk

Szerencsére mára már több szempontból is szerteágazó kültéri árnyékoló módszerek állnak rendelkezésre, így webáruházunk kínálatában is megtalálhatók a legmasszívabb terasztetők, a pergolák és a napvitorlák, napernyők.

A hagyományos fix tetős rendszerekhez képest, amelyek érthető módon a legidőtállóbb és legmasszívabb technológiai megoldások, a pergolák is tudnak négyévszakos védett lefedettséget biztosítani. Ráadásul elérhetőbb áron nyújtanak szintén tartós, stílusos, és igény esetén bővíthető segítséget.

Napjainkban már a pergolák között is találkozhatunk igazán luxus kivitelű szerkezetekkel. Míg a fából készült típusokból, természetközeliségük révén teljesen egyedi pergolákat lehet létrehozni, addig a fém változatok modernebb kialakításúak, a legújabb technikai vívmányokkal felszerelve.

 

Árnyékoló pergolához

A pergolák esetében az anyag, a szerkezet, az összeállíthatóság épp olyan fontos, mint maga az árnyékoló. Webáruházunkban minden árnyékoló elhúzható, hiszen változékony időjárásunk miatt alapvető fontosságú, hogy mozgatható és irányítható legyen ez a szerkezet. Erős napsütésben, rekkenő hőségben jól jön az árnyékolás, míg borús időben el lehet húzni a rolókat.

Az elhúzható árnyékoló szövetek többféle színben elérhetők, erős, ellenálló anyagból készülnek és a mozgató mechanizmussal együtt kerülnek értékesítésre. A pergola téglafalakhoz is rögzíthető vagy saját pillérein is állhat, mint egy kerti pavilon. Ha arra van igény, többet is egymás mellé építhetünk.

A pergola pillérei a helyszín kialakításától függően többféle módszerrel is rögzíthetők a talajhoz. Rögzíthetjük talajcsavarokkal vagy közvetlenül fa teraszburkolathoz is, ahogy az egyes termékeknél saját fotóinkon látható.

A szövet minimális csapadékot is elbír, nem penészedik, de fontos tudni, hogy nem felhőszakadásokra készült. Mint ahogy minden szövetborítású árnyékolónk esetében, a pergola is ellenáll az UV sugárzásnak, télre is kint maradhat, ekkor viszont ajánlatos egy téli védőhuzatot is rendelni hozzá.