Hogyan érdemes könnyű szerkezetes hétvégi házat építeni?

Magyarországon a mai napig kevésbé terjedtek el a könnyű szerkezetes hétvégi házak, épületek. Ez leginkább annak köszönhető, hogy sokan még mindig tévhiteket táplálnak ezekkel a szerkezetekkel kapcsolatban, miközben ez az egyik legelterjedtebb és népszerűbb technológia az egész világon.

Nálunk ez még mindig valamilyen alternatív megoldásnak számít, miközben számos olyan felhasználási lehetőség van, amely kifejezetten ideális lehet. Ilyen például egy kényelmes hétvégi ház kialakítása, vagy az otthoni, elkülönített home office lehetőségének megteremtése is. A szendvicspaneles házak is nagy népszerűségnek örvendenek, melyek szintén kényelmes teret biztosítanak a család, baráti társaság számára.

Mennyire tartósak a könnyű szerkezetes hétvégi házak?

Hőszigetelt faház gerendaház Toronto 4

Prémium hétvégi faház hőszigetelt kivitel Toronto 4

A leggyakrabban ez a kérdés merül fel a vásárlók részéről. Ugyanis a többség még mindig tart attól, hogy ezek a szerkezetek mennyire masszívak, és mennyire fognak ellenállni az idő vasfogának.

A szerkezetek többsége fából és fémből készül, de az előre gyártott elemeknek köszönhetően statikailag és energetikailag is megfelelőek. Sőt, attól függetlenül, hogy egy téglaházhoz képest más falvastagságot tapasztalhatunk meg, egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne tartós, mint egy téglából készült hétvégi ház.

A faanyag használatának számos előnye van, például messzemenőkig ellenáll a nagy erőhatásoknak. Fontos tény, hogy mindez akkor igaz, hogyha megfelelő minőségű és szakértelemmel kezelt faanyagot használunk fel az építkezéshez. Azonban a webáruházunkban kapható szerkezeteknek köszönhetően erre nem kell, hogy gondja legyen.

 

Egy igazán gazdaságos alternatíva az építkezéshez

Minimalista kerti ház nagy üvegfelületekkel

CasaNova üvegajtós kerti ház

Egy könnyű szerkezetes hétvégi ház kialakítása során számos előnyét tapasztalhatjuk meg az effajta építkezésnek. Például azt, hogy jóval rövidebb építési idővel kell számolnunk, így akár az építkezés során felhasznált energiaszükségletünket 30%-kal is csökkenthetjük.

Attól függően, hogy hogyan alakítjuk ki a szerkezetet, megteremthetjük a bővíthetőség, valamint az átalakíthatóság lehetőségét. Választhatunk olyan kiviteleket, amelyeknek kifejezetten kimagasló a hang- és hőszigetelési képessége. Ha esetleg napelemeket is alkalmazunk a kialakítás során, akár 100 százalékban megoldhatjuk a ház fűtését.

Semmiképp se feledkezzünk meg az előregyártott elemekből adódó rengeteg előnyről! Hiszen ezek rövidítik le igazán azt az időt, amit az építésre kell szánnunk. Illetve több olyan szendvicspaneles kivitel is létezik, amit akár mi magunk is összeállíthatunk.

Alakítsa ki a professzionális home office lehetőségét mielőbb, vagy töltse pihenéssel családjával az időt, több funkció ellátására is alkalmassá tehető a tér!

 

Alakítsa saját igényeire a házat!

Egy hétvégi ház kialakítása során mérlegeljük például azt, hogy hány fő használatával tervezünk, illetve azt is, hogy milyen évszakokban fogjuk használni! Ma már nemcsak a méretek tekintetében, hanem a különböző kivitelek szempontjából is óriási a választék. Dönthetünk a hőszigeteléssel ellátott, vagy az anélkül készült házak mellett. Akár olyan szerkezetet is választhatunk, aminek már tartozéka a hőszigetelt üvegezés. Adja le pontos igényeit, és a gyártás során megvalósítjuk álmait!

Mivel ezeknek a házaknak igen korszerű a kialakítása, így bármilyen modern környezetben is megállják a helyüket. Így nem kell amiatt aggódni, hogy az esztétikus megjelenés kárára menne az egyszerű és költséghatékony kivitelezés. Alakítson ki egy igazi pihenőhelyet saját maga és családja részére! Amennyiben kérdése merülne fel az összeszereléssel, vagy a könnyű szerkezetes házak paramétereire vonatkozóan, keresse bátran munkatársainkat!