Válasszon egyszerűen kivitelezhető terasztető megoldásokat!

A kertes házban élők fontos élettere a terasz, így egyáltalán nem lényegtelen, hogy a tűző nyári napsütéstől, vagy egy futó záportól van-e olyan eszköz, ami megóvja tulajdonosát. Mindig nagy kérdés, hogy a házakhoz kapcsolt teraszokat lefedjük-e vagy sem. Ha pedig úgy döntünk, hogy igen, akkor azt milyen alapanyagból, illetve milyen terasztető megoldásokkal lehet megoldani.

Alapvetően két fontos funkciót kell ellátniuk ezeknek a terasztetőknek. Egyrészt az árnyékolást, másrészt pedig a csapadék elleni védelmet. Ahhoz, hogy valóban jó megoldást tudjuk választani, figyelembe kell vennünk a ház stílusát, sőt akár érdemes szakemberrel is egyeztetni, hogy mind műszakilag, mind pedig esztétikailag egységes és szép legyen az összkép.

 

A terasztető megoldások kivitelezésének nehézségei

Egy építkezés vagy egy felújítás során gyorsan szembesülünk azzal, hogy milyen nehéz manapság jó szakembert találni. Amennyiben utólag szeretnénk megoldást találni arra, hogy megoldjuk a terasztető kivitelezését, koránt sincsen egyszerű dolgunk. 

A webáruházunkban található előregyártott elemekből készült terasztetők azonban megoldást jelenthetnek. Hiszen az ezekhez szükséges alapanyagok és kiegészítők összeválogatásra kerülnek. Ezek után pedig előregyártott, lapraszerelt módozatban jutnak el a vásárlóhoz.

Önnek már csak annyi dolga van, hogy kövesse a szerelési útmutatókat, melyek részletesen tartalmazzák a szerkezet összeállításának lépéseit. Kis kézügyességgel, akár saját maga is összeállíthatja teraszának tetejét.

 

Szabadon álló terasz tető ragasztott faanyagból

Minőségi terasz tető 4-pilléren szabadon álló típus

Hogyan alakítsuk ki a terasztetőt?

A kertes házban élők számára nagy lehetőség, hogy létrehozhatnak egy olyan szabadtéri életteret, ahol az időjárás körülményeitől függetlenül is tartózkodhatnak. Amennyiben fedett terasz kialakításán gondolkozik, mielőtt bármilyen munkálatba is belekezdene, járjon utána, hogy milyen hatósági előírások vonatkoznak az Ön esetére!

Amennyiben olyan teraszt szeretnénk lefedni, amely épülethez kapcsolódik, akkor minden esetben vizsgáljuk meg azt, hogy a telek beépíthetőségére milyen aktuális szabályok vonatkoznak! Bár nagyon kellemes feladat arról álmodozni, hogy milyen lesz majd a jövőbeni teraszunk, ne hagyjuk ennyiben! Tervezze meg szakszerűen, ugyanis funkcióját a későbbiekben csak így láthatja el! Vegye figyelembe az épület stílusát, az alapanyag kiválasztását pedig ennek megfelelően érdemes véghezvinni!

 

A terasztető anyagának kiválasztása

A különböző terasztető megoldások más-más okok miatt lehetnek jók vagy alkalmatlanok a számunkra. Számos tényezőt érdemes figyelembe venni, például az esetleges kopogást. Bizonyos időjárás eseményeknél, például a nyári záporok idején a cserepeslemezből készült tetők kifejezetten zajos hatással lehetnek. Amennyiben ez egy zavaró tényező, a lemeztető helyett inkább válasszon cserepet vagy polikarbonátot. Ha pedig a leghalkabb megoldásra törekszik, akkor gondoljon a zsindelytetőre! Munkatársaink segítenek dönteni.

A hétköznapi használat során nagyon fontos a fényáteresztés minősége. Nyáron alapvetően az árnyékolófunkciót használjuk ki, ezáltal tudunk hűvös tereket biztosítani. Azonban ilyenkor az épület belsejébe is kevesebb fény jut. Ne csupán a nyári fényviszonyokat gondoljuk végig, hanem azt is, hogy télen hogyan változik a napsütötte órák száma! Nehogy emiatt várjon hosszú távon nyomasztóvá az otthonunk.

Az előregyártott elemek segítségével gyorsan és egyszerűen kivitelezheti akár saját maga is a terasztetőt. Hosszabbítsa meg az otthoni belső életterét, és használjon ki minden percet, amit kertjében tölthet!