Az igazi otthoni wellnessélmény: alakítson ki miniszaunát!

Régóta tudható, hogy a rendszeresen végzett szaunázásnak rengeteg jótékony hatása van. Azonban nem olyan régen még nem volt könnyen elérhető az otthoni szaunázás lehetősége, mint amennyire ez ma adott. Miért ne élhetne ezzel a lehetőséggel akár minden egyes nap? Alakítson ki otthonában egy olyan miniszaunát, melynek rendszeres használatával kamatoztathatja a szauna kedvező élettani hatásait! Legyen az Ön otthona is egy olyan hely, amelynek minden eleme ahhoz járul hozzá, hogy egészségesen éljen!

Építse fel saját kis miniszaunáját!

A szaunázásról általában az a kép él a fejünkben, hogy van egy akár 10-12 fő befogadására is alkalmas kabin, illetve egy zuhanyzó és egy merülőmedence. Ahhoz, hogy megteremtse az igazi otthoni wellnessélményt, nincs szükség mindenre. Állítson fel otthonában egy olyan egyszemélyes szaunakabint, mellyel élvezheti az előnyeit, ugyanakkor nem kell egy külön helyiséget szentelnie ennek!

Ma már gyerekjáték kivitelezni egy szauna megépítését, hiszen szinte bárhová elhelyezhetjük az épületen belül. Legyen szó akár egy régi vagy egy új kialakításról, mindenre lehet megoldást találni. Elsősorban azt érdemes átgondolni, hogy milyen igényeket támasztunk az otthonunkban kialakítandó wellnesslehetőségekkel szemben! Ezen gondolatok mentén fogjunk neki a tervezésnek, hogy hova is szeretnénk elhelyezni a miniszaunát.

Különösebb akadályba nem ütközhetünk a hely kiválasztás során, hiszen az előregyártott elemekből készült változatokat egyszerűen telepíthetjük. Az építés ezeknek az esetében nagyon egyszerű és gyors, mert nem kell az alapanyagok kiválogatásával bajlódni. Ugyanakkor biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb minőségű anyagokból és alkatrészekből építhetjük meg a szaunát.

 

Oslo I. finn szauna kabin

Weka Valida I. szana 139×139 cm

Élvezze ki minden egyes percét az otthoni szaunázásnak!

Aki saját szaunát épít, az megteremti a lehetőségét a mindennapos relaxációnak és kikapcsolódásnak. Nemcsak úgy tekinthetünk erre a tevékenységre, mint egy egészségmegőrző programra, hanem ez egy olyan eszköz is, amivel elősegíthetjük a lelki egyensúlyunk fenntartását vagy éppen megteremtését.

A szaunázás remek mód arra, hogy megszabaduljunk a hosszú idő alatt felgyülemlett stressztől és méreganyagoktól. A meleg levegőnek és a magas páratartalomnak köszönhetően javítja a vérkeringést, ez pedig több olyan pozitív hatással jár, melyet megfigyelhetünk a testünkön.

Közeleg a vírusos megbetegedések időszaka, ilyenkor kifejezetten ajánlott a rendszeres használat. Hiszen ezáltal erősíthetjük az immunrendszerünket, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, és könnyebben megbirkózunk a különböző fertőzésekkel.

 

 

Szerezze be a szaunázáshoz nélkülözhetetlen kiegészítőket is!

Az igazi hangulathoz hozzátartoznak az illatos gőzök. Szerezzen be olyan természetes illóolajokat, melyeket kedvel, ezáltal segítségére lehetnek az ellazulásban! Amennyiben célzottan valamilyen egészségügyi problémára keres megoldást, az illóolajok ebben is a segítségére lehetnek. Ugyanis javítják az élettani folyamatokat, és jót tesznek a közérzetünknek és a hangulatunknak.

Néhány berendezési tárggyal is kényelmesebbé teheti a szaunában töltött időt. Ha ezek kiválasztásában segítségre lenne szüksége, keresse bátran munkatársainkat! Használja a fejtámlákat a kényelmesebb időtöltés érdekében, illetve érdemes kialakítani egy olyan pihenősarkot, ahol lazíthatunk a szaunában töltött idő után.