Terasztetők

Garázsbeálló, kerti napozó, kerékpáros tároló, esőterasz vagy üvegház, bármelyikről legyen is szó, egy stílusban és formatervezésben a házhoz illeszkedő terasztető nélkülözhetetlen a megvalósításhoz. Az autókat védeni kell, ha nincs garázs, és jó, ha mi sem ázunk el a bejárathoz megérkezve. De a fedett teraszok sokoldalú szolgálatot tehetnek akár a pihenés, akár különféle hobbik kiegészítőjeként.

Az alábbiakban különböző típusú megoldásokkal találkozhat a tetőteraszok kialakításánál, de ha ettől eltérő elképzelése van, bátran keresse munkatársainkat, segítünk ötletei megteremtésében.

1–16 termék, összesen 40 db

Kis változtatással nagy eredmények

Minimális anyagigénnyel és munka ráfordításával elérhetjük, hogy megnövekszik életterünk, meghosszabbíthatjuk akár a nappalinkat egy, a ház mellett elhelyezett terasszal és máris komfortosabban fogjuk érezni magunkat. Elsődlegesen annak eldöntése a feladat, hogy mi lesz a terasz legfőbb rendeltetése, hiszen ennek megfelelően kell kiválasztani a helyet, ahová kerül.

A teraszok lehetnek nyitottak vagy fedettek, és kerülhetnek a ház oldalához illesztve vagy önállóan a kertben felépítve. Napjaink egyre inkább hektikus időjárását is figyelembe véve nem kérdés, hogy bármi lesz is a szerepe az építménynek, valamilyen módon biztosítani kell, hogy védve legyen a terület. Webáruházunk árnyékolástechnikai megoldásai bőven adnak lehetőséget arra, hogy Ön is megtalálja a megfelelő és hatékony eszközt teraszának, kerti pavilonjának védelméhez.

 

Kocsibeállók, kerékpártárolók

Terasztetőre leggyakrabban akkor van szükség, amikor nem tartozik a házhoz garázs, a családi autókat pedig meg kell valahogy védeni az időjárás viszontagságaitól. Ilyenkor lehetőség van egy meglévő oldalfalhoz könnyen rögzíthető vagy egy önálló fedett garázs megépítésére. Egész évben véd a csapadék ellen, nyáron pedig árnyékol is. A tetőteraszok esetében kaphatók elhúzható típusok is.

A tetőteraszok jól jönnek kerékpárok tárolásához is. Ha csak néhány kerékpárról van szó, egy kisebb elkerített részt érdemes felállítani. Társasházakhoz vagy panziókhoz érdemes lehet egy nagyobb kialakítással is számolni, ahol a kirándulók biciklijei kényelmesen elférnek.

 

Terasztetők – ha mindig esik az eső

Napjaink időjárását figyelve a csapadék érkezését már nem igazán lehet kiszámítani. Ha amúgy is szükség van egy fedett kocsibeállóra, akkor érdemes esetleg azt úgy építeni, hogy a ház főbejáratát is elfedje, így amikor hazaérkezünk, és keressük a kulcsokat, nem fogunk bőrig ázni. Az ingatlan alaprajza nagyban befolyásolja döntésünket. Ha nincs mód a két megoldás ötvözésére, akkor webáruházunkban kaphatók önálló bejárati esővédők, terasz előtetők különböző anyagokból. A fa előtetők natúr, kezeletlen faanyagból készülnek, így a tartósság érdekében le kell festeni őket. Kiegészítőink között festékeket is talál.

 

Kerti összejövetelek helyszínei

A teraszok általában a családi, baráti találkozók helyszínei is, de bármikor jól esik mindenkinek csak egy kicsit kiülni és pihenni vagy olvasgatni. Javasoljuk, hogy nézzen szét webáruházunk kerti bútor kategóriájában is, ahol az ízléséhez és a ház stílusához passzoló garnitúrákat talál. A szettek tartalmaznak kanapékat, székeket, foteleket és a rendeltetésétől függően étkező- vagy dohányzóasztalokat.

Hasznos kiegészítői az udvaroknak a különböző tárolók, ahová a teraszokban éppen nem használt holmikat is el lehet pakolni. A teraszokat be lehet népesíteni zöld növényzettel vagy éppen a gyerekek kinti játékait helyezhetjük el itt, akár egy homokozót is, hiszen a terasztető megvéd. Ha oldalt is lefedjük a teraszt, egy téliesített növényházat is létrehozhatunk.