Akció!
 • Medence építés többféle méretben
 • Medence építés többféle méretben
 • Medence gépészete a fa dobogóó alatt
 • Medence építés domboldalba, napozóterasszal térbe illesztett medence.
 • Medence oldalfal tám

Kerti medence Korfu

1,390,000 Ft 1,250,000 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Korfu kerti medence 376 x 710 cm;  20,4 m3  víztisztító homokszűrő berendezéssel együtt szállítjuk.   Élettartam messze 10 év felett tervezhető.

Ez a medence raktárról azonnal elszállítható. Medence telepítése akár 2 munkanap alatt is. DE a telepítés megrendelésével kapcsolatban javasoljuk, hogy legalább 5-6 héttel tervezzen előre !
Gyártó: Weka

Kerti medence Korfu

 Kerti medence Korfu típus

Masszív 45mm-es gerendavázból épülő medencetest
 
 
Kerti medencénk a következő elemekből épül fel:
•    Stabil építésű, telített nút/féder illesztésű 45mm vastag gerendákból készült medencetest.
•    Minden faanyag gyalult tűlevelű fából,  telített DIN 68800 szerint
Falszerkezet:
 • 45 mm vastag impregnált gerendaváz medencetest, masszív sarokillesztésekkel
 • Korfu kerti gerendavázas medencénk  20,4 m3-es
 • Mélység : 120cm ,  Medence üzemi vízszintje: 110 cm
      Technikai felszereltség:
•    
szkimmer / fölöző tömlőkészlet és befúvó szem
•    Fólia alátétként textilfátyolt helyezünk el
•    0,6 mm vastag medence-fólia, kék színben
•    műszaki helyiséggel, falépcsővel, korláttal együtt
•    „MAXI” Homokszűrő berendezéssel, szivattyúval együtt szállítjuk házhoz
 • A faanyagra 5 év gyári garancia, a fóliára 2 év (tartóssága 8-10 év között van !)
 • Bevizsgált, minősített német termék, német technológia
 • Gyakori kérdések medencénk telepítésével kapcsolatban:Gyakori kérdésekre válaszok itt
Helyszíni összeépítés / beüzemelés díja  (alapozási munkák nélkül) 140.000 Ft + Áfa
Gerendavázas kerti medencéinket azoknak ajánljuk akik nem szeretnének 1-2 évente új műanyag medencét vásárolni. A telített, masszív gerendaváznak köszönhetően medencéink faanyagára 5-év garanciát biztosítunk.
Fontos, hogy megfelelő teherhordó képességű felületet képezzen a medence alá. Javasoljuk 10 cm döngölt sóderágy + 10 cm vasalt simított betonlemez kialakítását, melyet a helyszín függvényében szintén megépítünk önnek ha kéri.
 
 Rendeljen medencéje faanyagához professzionális póruszáró faápoló olajat is tetszőleges színben:Festékek, kiegészítők
Kültéri terasz, telített fa burkolatok: Fa terasz építés
Opcionálisan rendelhető kiegészítők megtekinthetők itt : medence kiegészítők
Takarófólia, víz alatti LED világítás, nemesacél medence létra, napozóteraszok stb. kiegészítők összefoglaló listáját lásd: “Műszaki rajzok” fül alatt az összefoglaló .pdf táblázatban.

Kitűnő választás azoknak akik:

-nem szeretnének nagyságrenddel több pénzt költeni kerti medencére, de a felfújható medence típusokat már megunták-kisgyerekes családoknak (kutya, macska gyerek nem tud belesni a medencébe)-természetes, kertbe illő természetes tömörfa gerendaváz-2 munkanap alatt készre szerelhető, beüzemelt medencét adunk Önnek

-Nem kell durván összetúrnia a kertjét az építés miatt.

Talajfelszín felett épített medence előnyei:
 • Magas talajvízszint esetén is könnyen megépíthető
 • Nagyságrenddel olcsóbb a kivitelezés, mintha földbe süllyesztett kivitelű medencét építtetne.
 • Kisgyerekes családok esetén fontos a biztonság. A gyerek nem tud beleesni a medencébe !
 • Ha néhány év múlva mégis megunják, vagy elköltöznek, a medence szétszedhető és újra összeszerelhető egy másik helyszínen.
 • Természetes fa gerendaváza minden kertben jól néz ki és harmonikusan illeszkedik a környezetbe.
 • Bevizsgált minősített szerkezetből épülő szerkezet. Német minőség.
 • Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.
  Van azonban olyan építési lehetőség is, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett medencét építenénk.
  Ez a medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.

Javasolt betonlemez alap a medence alá:

kültéri medence építés fából

Korfu medence betonlemez alap

 
 
 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

További információk

Tömeg947 kg
Méretek378 × 714 × 120 cm
Telepítési feltételek

Medencéinkhez 10 cm-es vasalt beton-lemez alap kialakítása ajánlott. Elkészítését anyaggal együtt: 12.000Ft/ m2 ártól vállaljuk a helyszíntől függően. Készre szerelve, beüzemelve 2 munkanap alatt. A medence telepítés megrendelésével kapcsolatban javasoljuk, hogy legalább 5-6 héttel előre tervezzen !

KORFU Medence árak+díjak 2018  KORFU Medence árak+díjak 2018

MA800-0286-12-24 Villanyszerelés Biztonság  MA800-0286-12-24 Villanyszerelés Biztonság

Medence építés / kivitelezés kívánság szerint:

1.,

Megfelelő fogadó felület, alapozás kialakítása. Javasolt alap: 10-15 cm döngölt sóderágyon 10 cm vasalt simított betonlemez.   A betonlemez legyen vízszintes (hiszen a medencében a víz mindig vízszintes lesz ) és legyen sima.  Helyszíntől függően kérheti az alapozás is tőlünk: lásd összefoglaló táblázatunkban

2.,

Az alapozást követő 1-2 héten belül felépítjük kertjében a kiválasztott medence típust. A kivitelezés általában 2 munkanap.

3.,

Kiegészítők  tetszés szerint választhatók valamennyi medencénkhez: napozó teraszoktól a felületkezelési munkákig. Amennyiben a kivitelezés  összefoglaló táblázatában látható munkafázisokon túli egyéb munkákat is szeretne megrendelni, úgy azt az építési  helyszín függvényében egyedileg tudjuk megbeszélést követően árazni.

4.,

A medence üzemeltetése:  medencéink mindegyike fel van szerelve a megfelelő víztisztító makro szűrőkkel (homokszűrő )  A makro szűrők csak a lebegő szennyeződést tudják lefölözni (skimmer) a víz biológiai tisztításához vízkezelő vegyszerekre is szüksége lesz, melyet a medencéink átadásakor szintén biztosítunk az induláshoz:  pH beállítás, algátlanítás, a szemmel nem látható szennyeződéseket a makroszűrő (homokszűrő) által felfoghatóvá kell alakítani pelyhesítő anyag adagolásával - pelyhesítés valamint a megfelelő klór (Cl) szintet kell beállítani és folyamatosan pótolni.

Fontos: a vízkezelő vegyszerek pontos mennyisége előre nem definiálható, hiszen a szükséges felhasználási mennyiségek sok változótól függnek úgy mint a hőmérséklet, a víz keménysége, a pH-érték valamint a használat módja és mennyisége.

Az opcionális kiegészítők között szereplő UV-C germicid lámpa beszerelése erősen ajánlott, melynek segítségével a medence víz tisztán tartása sokkal könnyebbé válik és a szükséges vízkezelő vegyszerek mennyisége akár nagyságrenddel is csökkenhet.

A homokszűrő tetején található keverőszelep (fekete színű elfordítható kar) segítségével lehet a medence vízének áramlási irányát szabályozni és a kiülepedett szennyeződések felporszívózásához a porszívó üzemmódot beállítani.

FONTOS: a szivattyú szárazon járását mindenképpen kerülni kell, azaz a rendszert légteleníteni szükséges. Porszívózás megkezdése előtt a porszívó csövét engedjük fel vízzel, hogy a szivattyúnk ne levegőt szívjon !

5.,HU Villanyszerelési útmutatóÚtmutató a medence elektromos bekötéséhezTápvezeték / főkábelCsatlakoztatás a DIN VDE 0100-702 szabvány szerint, NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel,RCD-védelem a házkimenetnél <=30mA, lehetőleg földelt, és földalatti bevezetés a műszaki helyiségbe.Minden pólust bontó biztonsági ajtóérintkező a műszaki helyiség ajtaján a fogyasztókleválasztására a főkábelről a műszaki helyiség ajtajának kinyitásakor. 
 1. Tápvezetékek a medence fogyasztóihoz
IPx5 elosztóház csatlakozókapcsokkal max. 2 fogyasztó részére, amelyek közül az egyik fogyasztó a szűrőberendezés.Egy kikapcsoló a szűrőberendezéshez, az elosztóházba integráltanBiztonsági tudnivalók és figyelmeztetések a villanyszereléssel kapcsolatbanA medence összeszerelése előtt ügyelni kell az elektromos csatlakozások helyzetérea medencét NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, dugaszoló csatlakozók nélkül kell csatlakoztatni.A házi csatlakozási ponton a kábelt RCD-védelemmel (hibaáram-védőkapcsoló <= 30mA) kell biztosítani.(be kell tartani a DIN VDE 0100-702.55.4 szabványt)Javaslat:Szereljen be egy minden pólust bontó főkapcsolót a házi csatlakozási ponton különbiztosítással, 16A-es vezetékvédő kapcsoló révén.A tápkábelt a DIN VDE 0100 szabvány 702. része szerint kell lefektetni és csatlakoztatni.A medence   elektromos bekötést egyeztesse a villanyszerelőjével ! A tápkábelt, a tápvezeték(ek)et, a szűrőszivattyút és a megszakító berendezést úgy kell felszerelni, hogy a II. védelmi osztálynak megfelelő védelmet vagy azzal egyenértékű szigetelést biztosítsanak.A műszaki helyiségben végzendő villanyszerelési munkákat villanyszerelőnek kell végeznie a mellékelt bekötési terv szerint.Dugaszoló csatlakozók használata nem megengedett a medence 3,5 m-es körzetében.A medencéhez tartozó műszaki helység elektromos elosztójára csak tanúsított és a felhasználási területre engedélyezett készülékek és felszerelések csatlakoztathatók.Az elektromos bekötést villanyszerelőnek kell végeznie!A biztonsági ajtóérintkező valamennyi aktív vezeték lekapcsolására szolgál a műszaki helység ajtajának kinyitásakor. Jelmagyarázat a bekötési tervhez:
 1. Vezeték a házi elosztóból (fix csatlakozás)
<= 30mA-es hibaáram-védőkapcsolón keresztül. Minden pólust bontó, külső biztonsági ajtóérintkező IPX5
 1. Külső kapcsoló a szűrőberendezéshez IPX5
 2. Szűrőberendezés
 3. Ellenáramoltató berendezés
 Gyártó:weka Holzbau GmbHJohannestr. 1617034 NeubrandenburgTel. : (0049)-395 429080Fax.:(0049)-395 4520883 

Korfu Medence árak+díjak 2017

Érdekelhetnek még…