• Medence felszín feletti medence építés
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Felszín feletti medence napozóterasz
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Fából épülő kerti medencék rendelhetők A Wekától.
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Medence felszín feletti gerendavázas Madeira -
 • Medence gépészete a fa dobogóó alatt
 • Weka medence építés
 • Felszín feletti medence Korzika
 • Felszín feletti medence építés
 • Medence skimmer
 • Medence víztisztító UV lámpával

Medence felszín feletti gerendavázas Madeira

955,000 Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Madeira kerti medence 18,6 m3;  500 cm-es átmérővel. Könnyűszerkezetes felszín feletti kerti medence építés olcsón gyorsan.

Felszín feletti gerendavázas medence. A teljes kivitelezéssel - szállítás, telepítés - kapcsolatban javasoljuk hogy legalább 5-6 héttel előre tervezzen !
Gyártó: Weka

Medence felszín feletti gerendavázas Madeira

Kerti medence Madeira 593/3

45 mm vastag tömörfa gerendavázas medence

 • Kerti medence, famedence építés gyorsan, költséghatékonyan
 • 45 mm vastag, gőznyomással impregnált (telített) tömörfa-gerendákból
 • 70 mm széles fogódzkodó profilt építünk a medence falazatának záróelemeként
 • Felszín felett telepíthető medence 500 cm-es átmérővel
 • Vízfelszín-tisztító (szkimmer)  készlettel (durva szita, 2 x 3 m csatlakozótömlő )
 • Medencefólia alátét geotextília
 • Fólia vastagsága: 0,6 mm vastag, előregyártott méretben kerül kiszállításra
 • Műszaki helyiséggel, korláttal, és fogódzkodóval ellátott falépcsővel együtt szállítjuk
 • Medencénk térfogata: kb 18,6 m3
 • Oldalfal magassága: 120 cm;  a medence üzemi vízszintje: 110 cm
 • A gerendaváz átmérője: 500 cm
 • Gerendavázas medencénk  külső méretei:  Szélesség x mélység: 471 x 571  cm
 • Homokszűrő víztisztító berendezéssel, szivattyúval együtt

Medencéink ideális megoldást jelenthetnek kisgyermekes családoknak, hiszen nem esik be a gyermek a medencébe.  Illetve ahol túl magas a talajvíz szint, ott kifejezetten a felszín feletti medence építés a leginkább költséghatékonyan kivitelezhető medence építési megoldás.

Kiegészítők megtekinthetők  itt: medence kiegészítők

Rendeljen professzionális olajat a faanyag állagmegóvása érdekében:Festékek, kiegészítők

Mikrobordázott kültéri terasz padlóink:Fa terasz építés

A medence aljzatbetonozása legyen vízszintes és sima:  10 cm döngölt sóderágy + 10 cm vasalt betonlemez készítése javasolt. Kérésére egyedi megbeszélés szerint elkészítjük önnek az aljzatbetonozást is. Természetesen térkövezett felület is megfelelő lehet de az drágább, mint a simított betonlemez.

Gyakori kérdések medencénk felépítésével szerkezetével kapcsolatban: Gyakori kérdések

Opcionálisan rendelhetők: napozóteraszok ; takaró fólia ; nemesacél létra; vízmelegítő, buborékos szolár-fólia stb.

Helyszíni összeszerelés, beüzemelés és megannyi kiegészítő berendezés összefoglaló táblázata a “Műszaki rajzok” alatti fül alatt található.

Igényes, egyedi megjelenésű gerendavázas kerti medencéinket 2 nap alatt megépítjük kertjében.

Talajfelszín felett épített medence előnyei:
 • Magas talajvízszint esetén is könnyen megépíthető
 • Nagyságrenddel olcsóbb a kivitelezés, mintha földbe süllyesztett kivitelű medencét építtetne.
 • Kisgyerekes családok esetén fontos a biztonság. A gyerek nem tud beleesni a medencébe !
 • Ha néhány év múlva mégis megunják, vagy elköltöznek, a medence szétszedhető és újra összeszerelhető egy másik helyszínen.
 • A természetes fa gerendaváza minden kertben jól néz ki és harmonikusan illeszkedik a környezetbe.

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt könnyen ellenállunk a csábító vágynak.
Van azonban olyan medence építési lehetőség is, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas süllyesztett kivitelt építenénk.
Ez a medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.

 

 

További információk

Tömeg 836 kg
Méretek 471 × 571 × 120 cm
Telepítési feltételek

Kerti merev falú medencéje alá 10 cm-es vasalt beton-lemez alap ajánlott, amelyet 12.000Ft/m2 ártól (helyszíntől függően) el is készítünk Önnek ha kéri. Medence építés A-tól Z-ig, földmunkától a festésig ha kéri.

Medence téliesítése  Medence téliesítése

Madeira medence termékadatlap 593.5060.00.10  Madeira medence termékadatlap 593.5060.00.10

Madeira Medence árak+díjak 2020  Madeira Medence árak+díjak 2020

Medence építés / kivitelezés kívánság szerint: Kivitelezés opcionális tételeinek összefoglaló táblázata

1.,

Megfelelő fogadó felület, alapozás kialakítása. Javasolt alap: 10-15 cm döngölt sóderágyon 10 cm vasalt simított betonlemez.   A betonlemez legyen vízszintes (hiszen a medencében a víz mindig vízszintes lesz ) és legyen sima.  Helyszíntől függően kérheti az alapozás is tőlünk: lásd összefoglaló táblázatunkban

2.,

Az alapozást követő 1-2 héten belül felépítjük kertjében a kiválasztott medence típust. A kivitelezés általában 2 munkanap.

3.,

Kiegészítők  tetszés szerint választhatók valamennyi medencénkhez: napozó teraszoktól a felületkezelési munkákig. Amennyiben a kivitelezés  összefoglaló táblázatában látható munkafázisokon túli egyéb munkákat is szeretne megrendelni, úgy azt az építési  helyszín függvényében egyedileg tudjuk megbeszélést követően árazni.

4.,

A medence üzemeltetése:  medencéink mindegyike fel van szerelve a megfelelő víztisztító makro szűrőkkel (homokszűrő )  A makro szűrők csak a lebegő szennyeződést tudják lefölözni (skimmer) a víz biológiai tisztításához vízkezelő vegyszerekre is szüksége lesz, melyet a medencéink átadásakor szintén biztosítunk az induláshoz:  pH beállítás, algátlanítás, a szemmel nem látható szennyeződéseket a makroszűrő (homokszűrő) által felfoghatóvá kell alakítani pelyhesítő anyag adagolásával - pelyhesítés valamint a megfelelő klór (Cl) szintet kell beállítani és folyamatosan pótolni.

Fontos: a vízkezelő vegyszerek pontos mennyisége előre nem definiálható, hiszen a szükséges felhasználási mennyiségek sok változótól függnek úgy mint a hőmérséklet, a víz keménysége, a pH-érték valamint a használat módja és mennyisége.

Az opcionális kiegészítők között szereplő UV-C germicid lámpa beszerelése erősen ajánlott, melynek segítségével a medence víz tisztán tartása sokkal könnyebbé válik és a szükséges vízkezelő vegyszerek mennyisége akár nagyságrenddel is csökkenhet.

A homokszűrő tetején található keverőszelep (fekete színű elfordítható kar) segítségével lehet a medence vízének áramlási irányát szabályozni és a kiülepedett szennyeződések felporszívózásához a porszívó üzemmódot beállítani.

FONTOS: a szivattyú szárazon járását mindenképpen kerülni kell, azaz a rendszert légteleníteni szükséges. Porszívózás megkezdése előtt a porszívó csövét engedjük fel vízzel, hogy a szivattyúnk ne levegőt szívjon !

5., HU Villanyszerelési útmutató Útmutató a medence elektromos bekötéséhez Tápvezeték / főkábel Csatlakoztatás a DIN VDE 0100-702 szabvány szerint, NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, RCD-védelem a házkimenetnél <=30mA, lehetőleg földelt, és földalatti bevezetés a műszaki helyiségbe. Minden pólust bontó biztonsági ajtóérintkező a műszaki helyiség ajtaján a fogyasztók leválasztására a főkábelről a műszaki helyiség ajtajának kinyitásakor.  Tápvezetékek a medence fogyasztóihoz IPx5 elosztóház csatlakozókapcsokkal max. 2 fogyasztó részére, amelyek közül az egyik fogyasztó a szűrőberendezés. Egy kikapcsoló a szűrőberendezéshez, az elosztóházba integráltan Biztonsági tudnivalók és figyelmeztetések a villanyszereléssel kapcsolatban A medence összeszerelése előtt ügyelni kell az elektromos csatlakozások helyzetére a medencét NYY-J 3x2,5mm fixen rögzített kábellel, dugaszoló csatlakozók nélkül kell csatlakoztatni. A házi csatlakozási ponton a kábelt RCD-védelemmel (hibaáram-védőkapcsoló <= 30mA) kell biztosítani. (be kell tartani a DIN VDE 0100-702.55.4 szabványt) Javaslat: Szereljen be egy minden pólust bontó főkapcsolót a házi csatlakozási ponton külön biztosítással, 16A-es vezetékvédő kapcsoló révén. A tápkábelt a DIN VDE 0100 szabvány 702. része szerint kell lefektetni és csatlakoztatni. A medence   elektromos bekötést egyeztesse a villanyszerelőjével ! A tápkábelt, a tápvezeték(ek)et, a szűrőszivattyút és a megszakító berendezést úgy kell felszerelni, hogy a II. védelmi osztálynak megfelelő védelmet vagy azzal egyenértékű szigetelést biztosítsanak. A műszaki helyiségben végzendő villanyszerelési munkákat villanyszerelőnek kell végeznie a mellékelt bekötési terv szerint. Dugaszoló csatlakozók használata nem megengedett a medence 3,5 m-es körzetében. A medencéhez tartozó műszaki helység elektromos elosztójára csak tanúsított és a felhasználási területre engedélyezett készülékek és felszerelések csatlakoztathatók. Az elektromos bekötést villanyszerelőnek kell végeznie! A biztonsági ajtóérintkező valamennyi aktív vezeték lekapcsolására szolgál a műszaki helység ajtajának kinyitásakor.   Jelmagyarázat a bekötési tervhez:
 1. Vezeték a házi elosztóból (fix csatlakozás)
<= 30mA-es hibaáram-védőkapcsolón keresztül. Minden pólust bontó, külső biztonsági ajtóérintkező IPX5
 1. Külső kapcsoló a szűrőberendezéshez IPX5
 2. Szűrőberendezés
 3. Ellenáramoltató berendezés
Gyártó: weka Holzbau GmbH Johannestr. 16 17034 Neubrandenburg Tel. : (0049)-395 429080 Fax.:(0049)-395 4520883

Érdekelhetnek még…