A szauna építése házilag is könnyen megoldható!

Egy szauna bonyolult és összetett szerkezet, így egy szauna építése sokakat elrettenthet, mégis, akinek van némi kézügyessége vagy van a családban ezermester típusú ember, akkor nem lesz ördöngösség.

Miért építsünk otthonra szaunát?

A hagyományos finn szaunázás hazánkban néhány évtizede vált ismertté, és nagyon rövid időn belül igen közkedveltté. Ennek oka igen egyszerű, hiszen mindenki észreveheti magán az izzadás után elért változásokat, a felpezsdült vérkeringést és az energetizált testet.

Téli estéken jól esik a forró fürdő is, és valljuk be őszintén, nem sokunknak van kedve kimozdulni otthonról, még akkor sem, ha egy frissítő szaunázásra vágyunk. Lehet, hogy közel van az uszoda vagy az edzőterem, de a hideg, sáros időben kinek van kedve elindulni?

Elsőre lehet, hogy bonyolultnak tűnik egy otthoni szauna építése, de ha megfelelő helyről szerezzük be a már kész elemeket, akkor egy kis asztalos rátermettséggel nem lesz nehéz összehozni az otthoni izzadást.

 

Milyen szaunát válasszunk?

Webáruházunk hagyományos finn szaunái számtalan formában és kivitelezésben, kályhákkal vagy anélkül érhetőek el. Alapvetően a finn szaunák tradicionálisnak mondhatók, amelyben egy kályha segítségével 80-100 Celsius-fokra fűtik fel a helyiséget, majd egyszeri vagy többszöri izzadást követően belemerülnek egy hideg vízzel teli dézsába, vagy pedig lezuhanyoznak hideg vízzel.

Akiknek ez a hőmérséklet túl soknak bizonyul, azok próbálkozhatnak a kisebb élményt adó infraszaunával, de ha Önnél is az a szituáció áll fenn, hogy várható barátok, családtagok látogatása, netán egy vendégházba vagy egy panzióba szeretné beépíteni a szaunáját, akkor sokkal autentikusabb és elegánsabb egy hagyományos finn szauna építése, arról nem is beszélve, hogy a hatása is szélesebb körű és mélyrehatóbb!

 

Tágas terű szauna építése prémium szaunakályhával

Prémium szauna építés 45mm vastag oldalfalakkal, szaunakályhával együtt

Prémium finn szauna 245 x 195 cm Cubilis

Az előbbiekből következik, hogy akik inkább magányosan, csak egy vagy két fővel tervezik a szaunázást, és inkább az a céljuk, hogy egy kicsit egyedül legyenek, a világtól elvonulva, nekik nem szükséges a nagyobb méret. 

Webáruházunk kisebb helyigényű és nagyobb konstrukciókat is forgalmaz. A barátokat gyakran fogadó, nagyobb társasági életet élő egyéneknek azonban egy igazán elegáns, tágasabb terű szauna építése javasolt, mint amilyen a CUBILIS3 szaunánk prémium finn szaunakályhával, amely szintén komplett előregyártott elemekből és dizájnos üvegfelületekből készül.

A finn szaunák nélkülözhetetlen eleme a minőségi tömörfa alapanyag, hiszen nagy hőfokot kell hosszú távon kibírniuk ezeknek az oldallapoknak. A konstrukció különlegessége a 7,5 kW-os vagy 9 kW-os Harvia prémium finn szaunakályha digitális vezérlővel felszerelve, amelyhez a csomag kályhavédőrácsot és padlórácsot is tartalmaz.

 

 

Kialakítás és kiegészítők

Webáruházunk szaunáihoz mérettől függően különböző hosszúságú és kivitelezésű fekvőpadok és keresztpadok, valamint fejtámaszok tartoznak. A tartozék része természetesen a belső világítás is, de az áruházunkból számtalan kiegészítő rendelhető, mint például a hangulatos fényterápia. A fényeket kiegészíthetjük a hangulatunkhoz mindig leginkább passzoló illóolajokkal, így a hatás már igazán lebilincselő lesz.

Munkatársainktól helyszíni beüzemelés és összeszerelés is kérhető, így nemsokára Ön is el tudja majd mondani, hogy otthonában élvezheti a wellness adta élmény lehetőségeit. Bármilyen kérdés esetén lépjen velünk kapcsolatba a honlapunkon megadott elérhetőségeken! Szívesen segítünk, hogy kiválasszuk az Ön számára leginkább megfelelő összeállítást.