Grillek, kerti konyhák

Egyre nagyobb a népszerűsége a grillek, kerti konyhák beépítésének. A szabadban való főzés mindig is egyfajta különleges hangulatot teremt. Baráti, rokoni találkozásoknak vagy csak családi étkezéseknek lehet fontos kiegészítője. A kert, udvar alaprajza, illetve az egyéni célok függvényében kell eszközt választani. A felépített kerti konyhák már a végleges helyükre kerülnek, míg a faszenes vagy gázos grillek mobilisabbak.

Oldalunkon a faszenes, gázos grillezőkön, mobil kemencéken kívül számos kiegészítőt is talál ehhez a kedvelt szabadidős tevékenységhez. Amennyiben segítségre van szüksége a kerti konyha, grillező megtervezésében, felépítésében, ne habozzon hívni minket!

Hogyan fogjunk hozzá?

Aki csak most ismerkedik ezzel a foglalatossággal, annak egy kicsit jobban el kell mélyednie ezen a területen is, de nincs semmi bonyolultság a grillek, kerti konyhák felépítésében sem. Először is azt kell eldönteni, hogy mennyire szeretnénk hosszú távra a kerti grill felállítását, hiszen ennek megfelelően kell eldönteni, hogy egy stabil, tartós építményünk legyen-e vagy pedig egy olyan, amit akár még piknikezésre, családi nyaralásra is magunkkal tudunk vinni.

A másik dolog pedig, és ez talán kulcsfontosságú a grillező felállításánál, hogy melyik az a rész az ingatlanunk kültéri részében, amely stabil talajjal rendelkezik. Tehát buckás, lejtős területek nem jöhetnek szóba. A biztonságos főzéshez mindenképpen egy egyenes talaj kell, és az sem árt, ha az a része a kertnek szélvédett, és kicsit távolabb van a fáktól, bokroktól, hogy megkíméljük magunkat az esetleges levelek vagy netán bogarak eltakarításától.

 

Grillek, kerti konyhák fajtái

Már léteznek egészen kicsi, elektromos, hordozható kerti grillek is, azonban ezek nem alkalmasak nagyobb léptékű, hosszú távú grillezéshez. Webáruházunkban faszénnel vagy gázzal működő kerti grillsütőket forgalmazunk, valamint mindezekhez számtalan kiegészítő megtalálható. A gázgrillek között már komplett grillkocsikat, szekrénnyel, fiókokkal felszerelt termékeket is találhatunk, amelyek már egy kis kerti étterem látványával felérnek.

A faszenes grillekről mindenkinek eszébe jutnak a felejthetetlen illatok, ízek, hiszen a parázson és füstben sütött ételeknek valahogy tényleg más íze van. Ezen előnyök mellett azonban számolnunk kell azzal is, hogy jóval több előkészületet igényel az ilyen főzés, és figyelnünk kell a megfelelő begyújtásra, majd pedig a folyamatos égés biztosítására. Viszont a fáradozásainkat kárpótolni fogja a füstön sütött húsok és zöldségek fenséges ízvilága.

A gázgrillek előnye, hogy nem igényel alapos előkészületeket az összerakása, a kész grillkocsik mindent tartalmaznak, ami a főzéshez szükséges, sőt még számtalan tárolóval, rakodórésszel, akár több platnival is rendelkeznek, így egy komplett ebéd elkészítésére is lehetőség van.

 

Kiegészítők és pavilonok

A grillek, kerti konyhák legfőbb eszközein, a grillsütőkön kívül vannak még olyan kellékek, amiket nem árt beszerezni, ha nem akarunk mindenért befutni a konyhába és több alkalommal szeretnénk kerti partikat rendezni. Ilyen a grillkesztyű, a kiszedőszett, de ha a hűvösebb hónapokban is szeretnénk sütni-főzni, akkor nem árt egy kisebb hősugárzó beszerzése sem.

A grillpartik, családi találkozók szervezőit a nevezetes naphoz közeledve egyre jobban aggasztja a hektikus időjárásunk, azaz mi lesz, ha elered az eső. Erre is jó időben felkészülni. Webáruházunk számtalan formatervezésű és anyagú árnyékolókkal, pergolákkal, pavilonokkal áll rendelkezésre, hogy biztosítsa a nyugodt és felejthetetlen baráti összejövetelek, a szabadban történő sütögetés feltételeit.