Grill recept -Steak

Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Cikkszám: recept_3 Kategória:

Grill recept -Steak

Steak lapos hátszínből Chili-szósszal

40 főre 

 
   
   
Hozzávalók:25 (à 220 g)Steak lapos hátszínből, zsírkarimával
  előkészítve
  Natúrsó őrölt (a darálóból)
   
Fűszerolaj:5 ágrozmaring, szártalanítva
 5 ágkakukkfű, szártalanítva
 5 ágzsálya, szártalanítva
 4 teáskanálegészbors, fekete
 10Fokhagymagerezd felaprítva
 1/16 lOlivaolaj
   
szószhoz:3Hagyma finomra vágva
 10Paradicsom, finomra kockázva
 3zöld Paprika, finomra kockázva
 6Chilipaprika (csípős), finomra vágva
 180 ml víz
 9 evőkanálolivaolaj
 6 evőkanálfrissen facsart citromlé
 3 evőkanálVörösborecet
 némiKetchup
  Só és bors (a darálóból)
   
Elkészítés:  
A fűszerolajhoz minden hozzávalót jól összemixelni a botmixerrel. 
   
A Steakeket a fűszerolajos bepácolás után légmentesen lezárva egy műanyag zsákba 
legalább egy órát hagyjuk pácolodni és többször forgassuk meg őket a pácban.
   
Minden összetevőt keverjünk össze a Chilidip-hez és végül ízesítsük sóval és borssal. 
   
A steakek oldalanként kb. 3-4 percig (a vastagságtól függően) 
angolosra grillezzük, amíg egy szép grilljelölést nem kap. 
Ezután pihentessük legalább addig a Steaket, amennyi ideig grilleztük. 
(6-8 perc)  
   
A Steakhez tálaljuk fel a Chiliszószt köret helyett. 
   
   
Előkészítés:15 perc és legalább 1 óra pácolási idő
Grillezés:direkt, magas hőmérséklet (200 C)
Grillezési idő:6-8 perc + pihentetés 6-8 perc
Eszközök:Digitalis hőmérő a maghőmérséklet ellenőrzéséhez (48°C)