Grill recept -Steak

Ft

Az árak az ÁFA-t tartalmazzák!

Cikkszám: recept_3 Kategória:

Grill recept -Steak

Steak lapos hátszínből Chili-szósszal

40 főre  

 
     
     
Hozzávalók: 25 (à 220 g) Steak lapos hátszínből, zsírkarimával
    előkészítve
    Natúrsó őrölt (a darálóból)
     
Fűszerolaj: 5 ág rozmaring, szártalanítva
  5 ág kakukkfű, szártalanítva
  5 ág zsálya, szártalanítva
  4 teáskanál egészbors, fekete
  10 Fokhagymagerezd felaprítva
  1/16 l Olivaolaj
     
szószhoz: 3 Hagyma finomra vágva
  10 Paradicsom, finomra kockázva
  3 zöld Paprika, finomra kockázva
  6 Chilipaprika (csípős), finomra vágva
  180 ml  víz
  9 evőkanál olivaolaj
  6 evőkanál frissen facsart citromlé
  3 evőkanál Vörösborecet
  némi Ketchup
    Só és bors (a darálóból)
     
Elkészítés:    
A fűszerolajhoz minden hozzávalót jól összemixelni a botmixerrel. 
     
A Steakeket a fűszerolajos bepácolás után légmentesen lezárva egy műanyag zsákba 
legalább egy órát hagyjuk pácolodni és többször forgassuk meg őket a pácban.
     
Minden összetevőt keverjünk össze a Chilidip-hez és végül ízesítsük sóval és borssal. 
     
A steakek oldalanként kb. 3-4 percig (a vastagságtól függően) 
angolosra grillezzük, amíg egy szép grilljelölést nem kap. 
Ezután pihentessük legalább addig a Steaket, amennyi ideig grilleztük. 
(6-8 perc)    
     
A Steakhez tálaljuk fel a Chiliszószt köret helyett. 
     
     
Előkészítés: 15 perc és legalább 1 óra pácolási idő
Grillezés: direkt, magas hőmérséklet (200 C)
Grillezési idő: 6-8 perc + pihentetés 6-8 perc
Eszközök: Digitalis hőmérő a maghőmérséklet ellenőrzéséhez (48°C)